tabung shopping!

Sunday, 15 January 2012

bunga telur

dari start mak tau kak imah nak bertunang,mak dah ready dah cari gali idea apa nak bagi dekat orang ramai/adik beradik semua yang datang..masa tu kan aku ada kat umah 24/7 ja opcoz la aku pun kena turut serta buat kerja.takdak masa i nak p berpoya poya.ouch! haha


kami beli riben banyak2 so later akan jahit jadi bunga rose kecik kecik.my fault sebab tak ambil gambaq all the roses yang berkotak kotak tu untuk tunjuk sebagai bukti hasil kerja keras lembut i selama menganggur di rumah.yeah!




see all bunga rose kecik kecik ni mak compile jadikan macam ni.mak kata bagi ja satu family satu.uwaaa.dah la buat macam ni (for me it's too cantik) so mestila orang suka ,ohh benda ni boleh gantung gantung dalam kereta.mak buat 41 bijik ja benda ni.orang yang mai 150 + orang..bak kata depa ' boleh bergadoh ooo berebut benda ni' haha


ni bekas kaca yang bentuk macam bintang.mak beli kat KK Nilai dekat ja dengan umah kakda if guna jalan belakang.mak beli 10 bijik ja.masa aku dok buh/letak cekelat Berryls dalam tu,balance cekelat tu berlambak gilaaaaa,so aku tanya

'haaa hat ni nak buat apa plak dah?banyak sangat lebih ni?'
'tu laaaa.mak kata mak nak beli lagi,depa tak bagi' (mak sambung)
'laaaa betoi jugak ,jenoh berebut la orang nak kaca ni nanti'
'haaa p beli lekaih (cepat) la sementara kedai tak tutup lagi ' (mak ngah i sambung)


u know what,that time dah pukul 8 malam ,dan kedai KK tu tutup around 8.30 to 9 macam tu la.so kalut kalut la abang sani  p dengan kakda p.haha.memang semua on the spot tau.naseb baek umah dekat sekentut dengan Nilai tu.haha,kalau tak jenohhhhhhhhhh



ni la hasilnya.tambah lagi 20 bijik! haha but shape dia bulat dan lebih murah.boleh la bagi banyak sikit.dah tak berebut la.aku la plak dok tempek reben kat bekas tu.ahaha.mak punya pesyen semua benda nak buh reben dengan bunga yang mak jahit tu.nak bagi nampak chantek mak kata.hewhewhew.

 
haa ni la bekas kaca bulat bulat tu


ni la balance cekelat nya..melantak cekelat ja la lepas ni hehe
tiramisu is my feveret! <3


biar leteh asalkan puas hati kan? 
=)

happy reading

8 comments:

  1. saye pon suke tiramisu :))))

    dah follow :)
    infieyonashoe.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. peh...tiramisu tu.. ada kelas gitu..hehehe.. suka la bga telur reben2 tu..smart

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe nana pon suka eh? boleh geng la hehe

      Delete
  3. haruslah benda berseni gitu.. hehehhe.. cun.. nnti nak kawen nak order kat mak awak la ya.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kat saya pon boleh order.serious ni!=)

      Delete
  4. hehehe.. oh.. kalau jodoh panjang la yea.. hehehe

    ReplyDelete

TABUNG MASA DEPAN