tabung shopping!

Saturday, 31 December 2011

getting older

it was the worst day ever.i felt so annoyed and abandoned.really tired.

people wont understand your pain unless they were in your shoes and feel the same thing,absolutely same actions that i've done all this time.but people just talked talked and some a while,i felt like,'sadap,blah sekarang!jangan nak bebel bebel sekarang,pandai cakap,tapi langsung tak buat.'

that what was im thinking to do when im facing them one day.but me,this lil kid (for them) im no one to yell to them,to ADVICE them,im no one -,-

im tired of all your stuffs laaa..come and feel the same pain that i felt! 

i cant speak i cant yell but one thing that im perfect at is i can cry and i cry all night when the pain get in me.it helps me to sleep and survive the next day.because i know Allah s.w.t is always with me,every second every minutes,He knows everything deep in my heart.<3

Friday, 30 December 2011

comel gila!

video


kecik kecik dah ada suara lunak merdu gila macam ni.muka plak comelness gila! so memang pakej gila,tapi adik kena belajar pandai2 tau sayang.muahhhh

fibox!



nampak tak 'BBM here'?? hehe kelas kau jah! hehehe.lepas aku habaq pasai FIBOX ni haritu,aku takdan nak buat lagi FIBOX ni.malam ni baru dan dok godek2 sana sini buat FIBOX ni.

SENANG ja nak sign up dia.aku rasa tak sampai 5minit kalau internet hampa laju! =) senang ja kan,nak komen pon laju dah macam YM ja,kalau tak caya tengok la aku tengah ber'BBM dengan zack!

moh le kita guna FIBOX plak yang free ni.mengapa bayar lebih kalau boleh dapat yang free?tak gitu?hehe

lagu Tentang Dhia - dia untukku

video


  • 325
     
    Share
Sejak bertemu kau dan aku
Menusuk jantung ku, mula jiwaku
Merelakanku menjadi milikmu
Itu yang ku mahu,itu yang ku mahu cintamu
Sinar mentari pasti
Menyinar hati yang sunyi
Biarlah aku bermimpi
Kerna dibuai sepi

Dhia yang aku cinta
Selama ini ku harapkan
Cuba kau fahami
Tak akan dirimu dilukai


p/s : sedia kan tisu tiap kali dengar lagu ni tau
sebab dok terbayang
adi putra meninggal sekatil dgn dhia
huhu sehati sejiwa

Thursday, 29 December 2011

steamboat!

mesti semua penah p seoul garden kan?sedap kan?macam macam ada.kalau p kompem rasa puaih hati gila dan berbaloi dengan apa yang kita bayaq kan?hehe.aku pon nak habaq pasai bersteamboat bagai ni.aummm



haaa todia,ber'seoul garden la kami malam tu.makanan punya la banyak,orangnya tak nampak rupa lagi.cuak makanan tak habeh.hehe.nampak dak?ada daging ada ayam dan yang paling menjadi kegilaan kami masa kini ialah hotdog yang cheese tengah tu.berebut rebut tau.hehe

benda yang bakaq bakaq ni kak aku dapat hadiah kalau tak salah aku la masa kat office dia.dapat periuk (aku panggil periuk ja) ni memang seswai la sangat kan dengan family kami pon yang memang suka ber'steamboat.haa buat sendiri,makan punya la puasss. but kali ni aku buat dengan kawan kawan hehe



bahan nak perap bahan mentah senang ja p beli dekat TESCO! beli la bbq sos,dengan bawang putih sos,bawang putih tu pedas la jugak,bbq tu macam yang kita dok rasa bbq tu la..kan mudah.beli sebotol setiap satu dan tuang la sepuas hati.kalau nak tuang ja semua sekali,pastu jangan geli geli la untuk gaul semua adunan tu..pergh!! air tangan la katakan.bagus untuk jamu suami,mungkin lebih eratkan hubungan (pa kaitan? =\ )


nampak tak nampak tak?kompem terliuq tak sangga la tu.mesti  rasa nak p TESCO la ni jugak dan beli bahan bahan mentah dan buat kan?nyummy!! sedap weh boleh try.dan kalau takdak periuk ni boleh guna yang tempat bakaq yang guna arang tu pon boleh cuma letih sikit la kan.kena set up api bagai.tapi untuk makanan yang kenyang untuk 2 hari apa salah nya kan..
usaha tanggan kejayaan!=)


periuk ni ada 2 bahagian,sebelah untuk yang bakar2 tu dan sebelah untuk rebus.kuah tu kami buat kuah tomyam ja pon,dan yang paling pendek PERIUK NI HANYA GUNA ELETRIK! sumpah mudah! ini aku tak tipo.ni cap CORNELL.p beli.aku rasa harga dia dalam 200 lebih kot.aku tak penah survey pon =| 

p/s : sedap dan puas kalau buat sendiri dan yang paling penting jimat gila sebab kalau p makan yang kira sekepala berapa ringgit tu memang mahai la kan,sebab kita bukan makan banyak mana pon,main2 ja lebih hehehe

usaha nak buang kalori



ni skipping rope! harga dia SERINGGIT jaaaa! murah sangat2! semua orang mampo beli tau.aku beli kat market/pasar pagi ja pon.hehe.beli dah lama tapi sebab tadi aku makan roti canai 2 bijik jadi aku rasa ohh tidak,kalori banyak sangat dalam badan,cepat hapuskan nya! (bagus tak? >.<)



macam pendek ja kan? (muka dah frust sebab tadi semangat waja gila nak lompat2 nak bagi peluh cepat2 nak hilangkan kalori) mula la rasa oh sungguh tak adil,patutla murah rupanya untuk 'adik2' ja rope ni.huhu

tak putus asa,aku tengok siap guna lompat2..wehhh boleh guna laaaa!! memang untuk aku yang bukan 'adik2' ni.hehehe.tapi tak sampai 10 kali lompat, oh mak! penat dah ><

mak kat tepi dok tengok ja siap kata 'haa kalau skipping BOLEH KURUS'  (mak nak kata i gemok ka tu semangat? >.< msti la nak bagi semangat kan? =)  ) muahhhhhh mak.nanti i lompat lagi 5kali.hehehe.ok kan?lama lama jadi bukit~



skipping rope can make you maintain your body =)

 
p/s : doa ibu mujarab kan.mak doakan adik kurus langsing,kalau makan pon tak gemuk boleh tak mak.boleh la .muah muah muah  

jogging la kononnya

pagi tadi tonyoh tonyoh mata,lepas mandi semua terus dengan semangat yang tak berapa nak waja sebab dah tau aku pasti tak larat nak panjat bukit (tempat jogging yang agak galmour di kalangan orang JITRA) dekat2 dengan TASEK DARUL AMAN tu,.dan memang betol sampai ja terus aku kata 'kita jalan jalan ja la p kot umah orang2 kaya ni' (sambil buat muka paling letih haha)


tak sampai 15 minit pon berjalan tanpa setitik peluh pon,terus kami naik kereta..muka letih tak sangga padahai tak keluaq setitik peluh pon.


tiba2! 'adik,roti sardin + roti teluq buh satu pinggan!' hahaha 


nahhhhh konon konon jogging tapi tak sampai 15minit pon jalan dan tak keluaq setitik peluh pon,tapi lepaih tu aku sentai roti canai dua!! gila la,ni la rakyat Malaysia yang sangat penuh dengan makanan.nyummmyyy! 
*balik rumah terus pikiaq macam mana nak hilangkan kalori roti canai ni! hahaha*


p/s : menyesal dahulu pendapatan menyesal kemudian tidak berguna =(

shoutbox free

la ni semua dok kecoh sebab kes shoutbox kena bayaq tu kan?aku pon kecoh gak,tanya habeh sana sini kalau tak remove shoutbox tu , dikira sebagai still guna ka or dia just akan stop service ? >.< sampai la aku tak dapat jawapan yang tepat dan sah.huhu.tapi aku rasa tak kan dicharge kot tapi dia hanya akan distopkan service hehe




okew! now nak bagitau pasai SHOUTBOX FREE! todiaaa kalut semua orang cari shoutbox free.macam aku gak la.mestila nak yang free.KENAPA BAYAR LEBIH UNTUK BENDA YANG SAMA kan?hikhikhik










so boleh la kita sama sama p shoutbox FIBOX ni.dengar kata orang Melayu kita yang cipta benda ni..tahniah kepada beliau kerana telah menolong anak bangsa seagama sekalian untuk meneruskan cita cita untuk menjadi penulis blog yang hebat hikhikhik




btw aku penah try guna FIBOX masa blogwalking haritu.memang mudah gila dan dah macam YM plak aku rasa sebab loading dia laju gila.tekan enter teruih keluaq komen kita tu.laju la maksudnya..iskkk u know waht i mean kan?so lajuuuu hehehe

MAGNUM!!


dua tiga hari ni hidup aku penuh dengan ice cream ja.nyummmyy! sedap weh.rasa gian nak makan ice cream tambah tambah MAGNUM ALMOND ni! sedap gila!

dulu aku makan MAGNUM yang besa tu yang takdak almond tu rasa dia lain sikit,tak la sedap macam ni.hat ni memang terbaek sangat2.tak tipo!

sedap dia boleh buat ampa nak makan hari2! eh ka selang sejam?hoho

Wednesday, 28 December 2011

cornetto love!


tadi perut berbunyik,jadi godek godek peti ais,tiba tiba jumpa CORNETTO ada 4 ketoi di dalam.aik? macam mana cornetto love ada dalam ni?tanpa rasa was2 dan yakin aku makan.hehehe


kak aku beli la aritu,rezki petang petang ni,sungguh indah hidup di rumah,hanya bukak peti ais,dapatla makan apa saja.aummmmmmm

pasal shoutbox

NAK TANYA NI.

kalau kita tak remove shoutbox ni,dia akan STOP service dia ka atau terus akan charge sebab guna?
aku tanya sebab aku ada another blog yang aku lupa password! arghhh.kang tak pasal2 aku kena cas sebab blog tu ja.huhu

anyone.HELP =(

Tuesday, 27 December 2011

keropok leko


ehem ehem.it's fresh from Kelantan uolls..sat ja aku goreng ni,makan 2 orang pon kemain berebutnya.siap kena goreng lain!


nahhh! 2 pinggan makan di waktu malam konon konon makan sambil tengok bintang di langit la kan.cehhh! ni makan ka melahap kan.haha.
makan apa pon sedap la ni.aishhh

Wednesday, 21 December 2011

shoutbox pun dah kena bayar!


ni kes berat dah ni,ingat ka masuk toilet ja nak kena bayaq,rupanya guna khidmat SHOUTBOX ni pon kena bayaq dah!! macam mana ni?lepas ni kalau tak dak shoutbox ni macam mana nak blogwalking,macam mana nak tinggalkan jejak.cessss! 

dengki betol la shoutbox ni kat kita.nak gak duet kan?so,kepada semua blogger! tekan benda yang aku tunjuk kat atas tu,so baca la.nanti korang REMOVE Ja la shoutbox tu.aku pon nak remove ja nanti.takmau la bayaq shoutbox tu.hehehe.

jadi lepas ni kalau nak blogwalking kena rajen2 la comment.aku selalu baca entry tapi tak tinggalkan komen pon.aku lebih suka jerit kat box tu ja.lagi mudah.tapi kali ni kena usaha gigih sikit la kan?huhu..

START NEXT YEAR KENA BAYAQ.so marilah kita ramai2 removekan shoutbox niiii hehehe

p/s : ada alterbatif lain tak ? any shoutbox yang tak kena bayaq??

krabi island







hari ni hari berangan sedunia.kalau kat fesbuk hari ni hari spam sedunia.'check this out check this out' tu kan.memang menyusahkan fesbuk ni.kalau takmau kena spam tu,p kat setting p tukaq enable tag korang kepada DISABLE k? so,spam tu tak dapat nak tag nama korang.


ehh aku nak cerita pasai hari berangan aku ni.KRABI ISLAND.aishh! dah selalu aku dengaq,kemain lagi cousin aku p haritu dengan member dia,member aku p dengan family,latest one is my cousin p sana dengan suami dia p honeymoon yauwww! >.<


so,dalam hati aku pon gatai dok pikiaq nak jugak p sana,nak jugak p amik gambaq beribu2 kat sana.nak jugak beli baju i love Krabi! haha.macam2 laaaa! padahal baju i love Malaysia pon aku tak beli2 lagi.aishhh! terasa kerdil betol hati ini.sebab takdak baju i love Malaysia.


p/s : ok lepas ni cepat2 nak kumpul duet nak p beli baju i love Malaysia.maksudnya kena cepat2 kerja la kan.ops!

duit RM20 baru!


ni dia duet RM20 baru..gila cantik.kalau dapat tak gamak nak guna!! nak jugak RM20! lepas ni kalau nak mintak duet kat mak, 'mak nak RM20 ja' hehe kalau dulu2 mesti nak up nak 50 haha.kali ni sebab duet cantik aku nak mintak 50 ja!hehehe.

durian nyummy!!


aku tolong amik gambaq sebab ada orang tolong kupas durian.tambah satu markah tau.hehe.


todia!munggil betoi isi durian ni..aku beli 2 bijik durian.sebijik tu ada dua lorong yang tak elok.aish dah rugi 6ulas tau dak.huhu.dah la hantu durian.nampak ja kerugian tu.hehe.tapi sumpah sedap gila macam durian yang kita amik kat kebun sendirik.manis dia amboii,kemain lagi.


habeh seulas,mesti nak amik seulas lagi.punya la sedap..ohh hilang la diet diet palsu tu haha.sebab durian ialah musuh utama jika anda sedang berdiet! iklan kesihatan.

tok yang nak durian tapi cucu dia yang sentai (makan) durian.ekekeke


HAPPY


extremely happy! =)

hujan duet



dua tiga hari ni,aku asyik runsing,kalau mai bab duet mesti aku rasa runsing.makan tak lalu,mandi tak basah,tidoq lenaaa bukan tak lena tapi lena siap dibuai mimpi mimpi indah ,maklumla hobi aku tidoq! 

tadi pon dalam posisi dok tidoq lagi depan tv,muka mati takmau hidup segan,dok tengok tv tu tah apa cerita dia,asyik ulang ulang ja Astro ni cerita dia,sampai aku pon dah hapai la kan.hehe

mak baru balik dari bank,ada urusan pasai insurans aku,nak tukaq bank la,sebab cara payment dia debit terus dari account,so tadi p bank tukaq bla bla bla..

mak : *sua duet*
aku : awat ni ?
mak : amik la,mak dapat bonus.
aku : (dalam hati tau dah bonus asb mana keluaq lagi tapi ) bonus asb ka mak? (tapi aku tanya gak soalan bodo ni.aishh)
mak : dak aih.
aku : pastu bonus apa?
mak : adala bonus.
aku : amik senyum gedik gedik tapi tetap baring sambil tengok tv!


ni yang dikatakan hujan duet.nikmatnya dapat duet yauuuww.ingat senang ka nak dapat duet? nak buat DUET DENGAN MUDAH?? TEKAN SINI

p/s :mak bagi sekeping duet berwarna hijau tua ja.bukan berkeping2.hehe.tu pon dah bersyukur =)

Monday, 19 December 2011

love away

Name the first person that comes into your mind now.

Nunun (my full name). I've met you like what, 3 days ago but I still miss you though. I don't know why but I kept thinking the old we. how I wish I could turn back time and I'm hoping we'll never get old. I want to keep you right beside me for a lifetime tau!


u know what,i google my name just now,
and suddenly,my bestfriend's blog come out,
and it fulled with my name!

*tears*


statement atas tu antara ayat yang dia tulis dalam blog dia.
dan aku baru ja baca =(


and i just READ those entry that full with my name
and i just want u to know
dat u r my bestfriend
and i love you so much
<3

Sunday, 18 December 2011

cool blog


niat di hati nak tengok GHOST PROTOCOL tapi sebab full house,cool blog jadi pilihan hati sebab kecewa takleh tengok wayang.muahahaha.


aku beli honeydew ice blended.tapi harini macam tak berapa sedap pasaipa taktau.isk..tapi sebab rm3.10 jadi sedap jugak.tambah tambah sebab ada pearl tu,memang jadi sedap sungguh la.dok lawan sedut pearl tu ja aku dengan depa ni.pakat berebut haha..ada juai pearl saja dak? T______T


P/S : ada sapa2 dah tengok ghost protocol tak?syiokkk tak?

Friday, 16 December 2011

SONGLAP

SONGLAP! macam trailer dulu aku tengok berdebar debar la,siap kata takmau tengok sebab macam cemas ja cerita ni..last last aku p tengok gak.boleh kata awai gak laa aku tengok ka? alalalala~



aku rasa SAM ni memang laku macam goreng pisang panas kan
semua movie ada muka dia
eh bukan semua
tapi KEBANYAKKAN kan??
tapi dia memang best what.heww

depa ni adik beradik yang dilahirkan oleh mak depa yang tak kenal depa pon
sedeh gak la kan mak tak kenal anak
tapi tu bukan main point dalam movie ni


aku rasa dia ni lawa dan bakal femes.
ka dia dah femes?
lol


yang aku penat pikir

@apa akan jadi kat AD dengan HAWA bila depa p KUANTAN

@kenapa AM ligan depa naik bus tuu,adakah sebab duet yang dah disonglapkan oleh AD atau sebab memang niat nak ikut dan jaga depa kat KUANTAN?

@awat pak HAWA macam tergila gilakan HAWA sangat??

@mak HAWA jadi apa dah?

@dan lain lain



best jugak la cerita ni
TAPI
kan??kekekkeke

aku bukan tomboy


AKU BUKAN TOMBOY
yakin!
aku wanita yauwww.ehhh gigirl 
lol!



tu dia pelakon pelakon dia tu..aku suka tengok SAM dengan SCHA jaaa
untung AWAL dapat SCHA
ehhh apa kaitan? =\




aku memang suka tengok orang naik moto besar ni
jadi bila SCHA jadi tomboy naik moto ni pon aku suka
hahaha
ni scene mat rempit cari cikaro la niiii


 sumber google! muahahha


mesti semua orang dah tengok kan?
aku baru ja tengok =\
tapi bukan kat wayang la

aku kompius jugak dengan  movie ni
orang cakap best tak sangga
aku rasa macam ehhhhhh?

mungkin sebab aku tak tengok dekat cinema kot kan?

1) apa motip scha nak jadi tomboy,sebab ada scene dia kata 'aku jadi macam ni pon BERSEBAB'
tapi sampai kesudah pon tak gtau apa motip tu

2) ending dia tergantung!SCHA NAK PILIH SAPA??
akan muncul AKU BUKAN TOMBOY 2 ka??



kenapa mesti ending movie tergantung?orang tengok sebab nak tengok ending dia apa,but bila tergantung memang rasa kecewa laaaaaaaaaaaaaaaaaaa! stress! *tetiba*

Wednesday, 14 December 2011

bengkang roti



bangun pagi tadi lalu ja kat dapoq,bau dah benda sedap,bau dah benda yang boleh buat aku makan tanpa pikiaq pasai diet ini.huaaaaaaaaaa

sampai hati mak masak benda sedap..walopon hanya bengkang roti,kalau mak buat,semua sedap..uwaaaaa..tengok tuuuu sedappnyaaa..mak juai jugak bengkang roti ni..eh awat promote?ehh mak juai tak mahai pon sebab mak memang tak suka buh harga mahai T__T


puding roti  pon mak suka buat..semua sedappppp! =(


tengok tu..terliuq..tapi aku berjaya tahan tak makan tau dak?ambil gambar bekas mak dan tok makan ja..hehehe.aku makan sikit jaaa.tak sampai sesudu tak dak? T_________T

Jom Naikkan Trafik Blog!



tekan sini kalau nak joinn ------> BICARA MAK DARA

blog ni simple ja,personal blog kadang2 boleh jadi blog makanan jugak.hahaha

Jom Join Blogwalking 2012 by JiwarOsak"


tiba tiba rajin plak nak join join ni.hehehe.UNTUK JOIN JUGAK klik la link ni.boleh jumpa jiwarosak.hehehe.

ubat penat/asma


mak selalu makan MADU before tidoq,tapi aku selalu tegur sebab mak ada kencing manis.dah la MADU tu manis melecaih,takut gula dalam darah makin tinggi la kan.aku ni bab2 jaga makan mak memang aku garang sikit.kadang2 kena perli baru mak tak makan,tu pon makan jugak,katanya 'BUAT UBAT'..ehhhh makan sikit sebagai buat ubat.ggggrr!*marah sebab sayang!*



'mak tak payah la makan MADU ni,satgi lagi tinggi gula'
'dak aihh,ni mak nak bagi KURANG PENAT (asma) mak'
'haaa?apa kaitan PENAT dengan MADU?'
'ni la petua orang tua2,nak bagi baik PENAT,makan MADU SECAMCA buh dengan ayaq (AIR) panas.minumla'
'haa jangan makan banyak sangat laaa'
'secamca ja pon mak makan'




apa apa jenis MADU pon takpa.dulu masa aku kecik kecik dalam umur setahun tu aku penat/asma teruk,hari hari mak bagi makan MADU campur air panas..alhamdulillah kurang la tak la asma teruk sangat.boleh try even DEKAT BABY BABY yang ada ASMA jugak.


ini petua tau..kalau tak percaya tanya la orang2 tua..betol =)

durian


durian! semalam tengok tv3 depa dok cerita pasai durian
siap p kebun nak cari durian
bukan takat durian,manggis,rambutan semua ada

manggi oh kegemaran jiwa saya
sedappnyaaa
tapi sebab getah dia aku tak leh makan sangat
huhu


sapa ada kebun bagi la aku p tumpang sekaki nak makan
uwaaaa
......durian......

patutla orang panggil
RAJA BUAH
sebab boleh buat orang mengigau nak makan niii


tok ada kat umah aku
tok memang 'hantu durian'
kalau makan nasik tak dak lauk pun tak pa
janji ada durian
makan cicah durian ja
perghh!
kalau tengok tok makan
mesti aku terliuq sakan

semalam tok tanya
'takdak juai ka seBIJIK dua durian la ni'
(tak tanya la seULAS DUA ULAS,tapi seBIJIK) 
memang suka sungguh

terus rasa nak p beli!
*tapi tak reti pilih*



haritu boifren bagi durian tok teh dia
sedap kemain
mak siap suruh boifren p tolong beli lagi
maklumla kami tak reti pilih

kalau p beli sendiri takut kena tipu
SEBAB dah kena tipu
bila suruh pakcik yang juai tu pilih yang elok2 
ada la hat elok ada hat berulat
nasib laaaa kan sapa suh tak reti pilih,
tu yang kena tipu/atau pakcik tu tak sengaja bagi hat tak elok kan.
tak tau la


teringin gila nak makan durian.
kalau p pasar malam ja mesti bau durian kuat gila
TAPI tak beli pon =(


p/s : tapi kepada sesiapa yag berDIET tu , DURIAN adalah MUSUH UTAMA anda! FAKTA!

payung cute cute


pernah tengok atau terbeli payung yang DALAM BOTOL ni tak?
yang kiut cantik 
design kemain segak/chanetk
ada hello kitty,ada pompuan sexi,ada love love 
macam macam ada

sapa tengok mesti beli
tambah tambah harga dia RM10 jaaaa!

aku pon dah jadi mangsa kecomelan payung kecil ni 
>.<




TAPI!



ni payung yang telah meragut duet RM10 aku
huhu


tadi bila kemas kemas kereta,
TRY NAK BUKAK payung ni
tapi ni la hasilnya!
STUCK dan dah karat!!


  
ni la karat tu,karat sebab bila basah aku dah tutup dia
salah aku jugak kan
huhu


takleh bukak,
ni design dia 

KELEMAHAN BELI PAYUNG NI:

bila bukak,nanti masa nak simpan amat susah,tambah2 masa urgent/kelam kabut,bila basah dia akan berbau,dan akan berkarat like mine!
SO,DONT BUY THIS ONE!

KELEBIHAN : 
design dia sangat cantik!!!! 
T_T

TABUNG MASA DEPAN