tabung shopping!

Saturday, 17 September 2011

Kalau Rasa Diri Anda Seorang Wanita @ Ada Ahli Keluarga Wanita Sila Baca Ini

Pada suatu hari, terdapat seorang wanita yang berhenti di stesen minyak untuk mengisi minyak. Setelah selesai memenuhkan tangki minyak selepas membayar menggunakan kad kredit di pam dan ingin meninggalkan stesen tersebut, atendan di dalam kedai lantas bercakap menerusi speaker dan memberitahu sesuatu yang berlaku dengan kad itu dan meminta wanita itu masuk ke dalam untuk membayar tunai.

Wanita itu keliru kerana dia telah selesai mengisi minyak dan pembayaran menggunakan kad kredit telah diluluskan. Dia menunjukkan isyarat tangan kepada atendan tersebut dan bersiap sedia untuk meninggalkan tetapi atendan tersebut sekali lagi menggesa wanita tersebut masuk ke dalam kaunter kedai untuk membayar tunai.

Dengan perasaan sedikit marah, wanita itu terus masuk ke dalam kedai dan mempertikaikan tindakan petugas tersebut dan menuduh dia menipu. Atendan tersebut memberitahu supaya wanita itu bertenang dan mendengar dengan teliti

Atendan memberitahu ketika wanita tersebut sedang mengisi minyak, dia telah melihat seorang lelaki telah masuk ke dlm kereta dan bersembunyi dikerusi belakang . Dengan segera beliau telah menghubungi pihak polis. Wanita tersebut terus menjadi takut dan segera melihat pintu keretanya terbuka dan lelaki itu telah menyusup keluar dan meninggalkan kereta itu dengan tergesa-gesa.

Kes baru-baru ini didapati mempunyai kaitan dengan ujian untuk permulaan geng jenayah terbaru dimana memerlukan seseorang untuk membawa balik bahagian badan seorang wanita ..

Salah satu cara yang mereka lakukan adalah dengan merangkak perlahan-lahan dan menyusup masuk ke dalam kereta wanita manakala sasaran utamanya adalah stesen minyak atau di kedai runcit pada waktu malam. Kemudian, mereka akan potong kaki / buku lali mangsa menculik mereka dan kemudiannya membunuh dan mencerai-beraikan mereka.

Kaedah lain adalah dengan memaksa wanita itu masuk ke dalam kereta kemudian menculik mereka,

Sila sebarkan ini kepada wanita lain, orang muda dan tua.

Pertama, wanita seharusnya lebih berhati-hati apabila ingin masuk ke dalam kereta pada waktu malam.

Kedua, Jangan letakkan kereta di tempat sunyi atau terpencil semata-mata ingin mendapatkan tempat letak kereta percuma!

Ketiga, Jika boleh, elakkan memandu seorang diri pada waktu malam!

Ini adalah situasi sebenar! Penculikan! Pembunuhan! Putus dan anggota badan dicerai-ceraikan! Ini semua berlaku di Malaysia !

Jadikan amalan :

1. Pastikan kereta berkunci setiap masa walaupun anda meninggalkan kereta sebentar.

2. Periksa sekeliling kereta sebelum masuk ke dalam kereta.

3. Sentiasa peka terhadap sebarang tanda-tanda pelik dari persekitaran anda dan individu lain di dalam sekitar umum, terutama pada waktu malam!

Sumber : Facebook Rakan2

Saya tak pasti sama ada cerita ini benar atau tidak tapi ia dari rakan facebook saya yang bekerja di Kementerian Pertahanan. sekarang nak merompak bukan duit je tapi dengan orang2 sekali dirompaknya. kepada rakan2 blogger yang prihatin boleh la share di blog anda untuk peringatan semua. Jika benar maka berhati2 la. jika ianya rekaan maka tak mustahil jadi kenyataan. Kun fayakun( Jadi Maka Jadilah). Tiada yang mustahil bagi Allah.......


__________________________________________________________________________
OH entry ni bukan aku yang tulis,.aku amik dari sini sebab untuk jadikan pengajaran semua pihak,terutamanya wanita..


bagi aku,sekarang ni semua orang sanggup buat apa saja untuk dapatkan duet.even sanggop membunuh sebab tak dapat duet bila peras ugut/minta kat parents/etc.. manusia dah tak takut sapa sapa,manusia macam ni dah tak ingat erti takut Allah s.w.t.. ntak takut azab yang dijanjikan kelak..


mereka sanggup buat apa saja...apa saja! lepas ni,wanita kalau nak p mana mana,bawak la teman..bukan apa,kita kena beringat ingat sebelum kena,jangan dah kena baru nak tekadah..kita kena ikhtiar untuk elak benda tu berlaku bukan hanya tawakal..tak boleh!
kena usaha dulu baru tawakal.


semoga selamat semua nya..:P

2 comments:

TABUNG MASA DEPAN