tabung shopping!

Tuesday, 13 September 2011

cup cake punya hal

pagi pagi tenyeh tenyeh mata,belum sempat mandi,mak aku dah panggil tolong buat cup cake.aku pun dalam hati 'aiseymen orang tengah mimpi Aaron Aziz yang tough tu kot'...iskk potong betoi..tapi disebabkan minat yang 'mendalam' dalam hal masak memasak ni,aku dengan rakusnya jawab 'oke oke,ni nak mai tolong dah(senyum yang paling menawan aku bagi kat mak aku bila bangun pagi)'


cup cake ni aku ingat kan recipe dia sama ja dengan kek biasa tu,rupanya dia lain sikit.adunan dia likat sikit daripada yang biasa..macam dodol pun ada aku tengok T_T


kan aku dah kata macam dodol :|

adunan tu kena bubuh dalam piping beg..senang sikit nak picit buh dalam cup tu.tak la belemuih.


bekas nak bubuh adunan tu.100 cup in this plastic..rm5.80 ja.murah okeee
susun dalam bekas sebab senang nak buh dalam oven satgi..
last sekali bakar la.. :))



last sekali jadila cup cake yang hampa dok p beli mahai mahai nu..isk la..padahai senang ja buat tapi orang boleh juai sampai RM2.50 ke atas..isk sedeh betoi aku tengok harga dia..kalau sedap sungguh takpa la,ni rasa macam aishhhhh malas nak habaq..


btw,i got a new knowledge today..how to do cup cake!! :)

3 comments:

  1. cup cake?erm...kalau mandi tu, mesti lagi sedap kan.haha...

    ReplyDelete
  2. apan : haha tak mandi ada bau sikit la.muahaha

    fendy : bukan nmpak ja,memang sedap!!! hehee

    ReplyDelete

TABUNG MASA DEPAN